5 enkla knep för att förändra ditt badrum

Det finns en mängd enkla knep som du kan ta till för att få till en förändring i ditt badrum. Det behöver inte alltid krävas en större renovering som såväl kostar pengar och inte heller är möjlig att göra om du till exempel bor i en hyresrätt. Här listar vi några olika knep som du kan ta till för att ge ditt badrum en ansiktslyftning.

Skapa illusionen utav ett nytt kakel
Att byta ut sitt kakel i badrummet kräver att man river ut hela rummet och börjar om från scratch, vilket inte så många har lust med. Däremot kan man med hjälp utav kakeldekor få till ett helt nytt utseende på ditt kakel genom att klistra på plastfilm i valfri färg eller mönster. Dessa finns i en mängd olika utföranden och behöver inte kosta alltför mycket. Dessutom är de enkla att sätta upp samt ta bort och man kan därför göra denna förändring ganska enkelt om man vill. Inte heller behöver man sätta dekor på samtliga plattor, utan kanske som en detalj i rummet.

Få mer förvaring
Att få plats med alla schampoflaskor, tandkrämstuber och annat dyl är inte alltid så lätt i ett badrum, där det enda standardiserade förvaringsutrymmet brukar döljas bakom spegeln. Däremot finns det idag en mängd olika förvaringslösningar som man kan implementera även om man har begränsat med utrymme. Att sätta in en hylla eller ett skåp under handfatet är ett sådant och dessa skåp brukar ha förmågan att svälja väldigt mycket saker.

Byt ut textilierna
Nya handdukar, badrumsmatta och duschdraperi kan ge ditt badrum ett riktigt lyft. Välj gärna dessa i färger som passar ihop med varandra för en fint helhetsintryck.

Städa upp bland dina produkter
Gå igenom de flaskor och pumpar som står längsmed badkarskanten och ha enbart kvar de som du faktiskt använder. Idag finns det mängder utav tvål-förpackningar som även ser snygga ut och på så sätt även kan bli en fin detalj.

Ljus höjer stämningen
Att ha en fin ljuskopp eller ett doftljus på handfatet kan ge ett ro till rummet och blir även utmärkt att tända när du ska ha en lugn stund för dig själv. Samtidigt kan du även se över belysningen i övrigt i rummet. Kanske kan en glödlampa med en högre eller lägre styrka passa bättre i rummet. Om du har ett fönster i badrummet behöver lampan inte vara lika stark.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *