Förvaringslösningar i ett badrum

Som på så många ställen i hemmet så är förvaring en viktig del i att trivas bra i sitt badrum. Här är det ofta många saker som ska få rum för att du ska kunna sköta dina vardagliga rutiner på ett smidigt sätt. det finns flera olika sätt som man kan få plats med sina saker på och i denna artikel hittar du mer information om några utav dem.

Förvaring bakom badrumsspegeln är en utav de vanligaste lösningarna och någonting som förekommer i många hyreslägenheter. Här har man hängt upp ett mindre väggskåp med spegelklädda dörrar, ett så kallat spegelskåp, som invärtes brukar innehålla ett par mindre flyttbara hyllplan. Skåpet har i en del fall även inbyggd belysning.

En plats i badrummet som inte används speciellt mycket, men med rätt anordning kan hålla plats åt en stor mängd saker är under ditt handfat. Många väljer att när man renoverar passa på att dra nytta utav den här ytan genom att välja ett tvättställsskåp med utdragbara lådor eller en skåplucka undertill. För den som inte har planer eller möjligheten att göra en sådan renovering, men ändå vill ta del utav denna möjlighet till förvaring finns det färdiga skåp och hyllor som är måttanpassade efter denna yta hos flera större möbelvaruhus. Här kan man till exempel få plats med extra schampoflaskor, toarullar eller större saker som ej ryms i ett spegelskåp.

All förvaring behöver inte heller vara stängd sådan, utav det kan även finnas behov utav mer lättåtkomlig förvaring. Till exempel kan det vara smidigt med hyllor inne i duschen där du kan placera schampo och annat som du behöver när du duschar. Även krokar för att hänga upp handdukar och badlakan är mycket smidigt. Att hänga upp sådana saker i ett badrum är inte alltid så enkelt och då är det smidigt att välja ett alternativ där man hänger upp med hjälp utav sugproppar, eller krokar som man hänger över dörrkarmen.

Andra mer alternativa lösningar för förvaring i badrummet är en sittbänk som man kan såväl förvara saker på och under sitsen. Dessa bänkar finns i en mängd olika modeller och antingen lyfter du på locket för att komma åt dina saker, eller så har bänken ett hyllplan undertill där man kan ställa saker löst eller placera mindre förvaringskorgar. Korgar kan även förvara saker på andra sätt i ditt badrum. Till exempel kan detta vara ett kreativt sätt att hålla plats för toarullar, badleksaker eller annat.

Om man ska göra en större renovering utav sitt badrum kan just förvaringen vara bra att ha med i beräkningen. Då behöver det inte bara handla om den konkreta förvaringen i form utav skåp och lådor, utan det finns även mer kreativa lösningar som man kanske inte kan få till utan just en renovering. Till exempel kan man bygga in en hylla i väggen som du sedan kaklar in helt, så att hyllplanet smälter in i väggen. Om du har ett fönster i badrummet kan fönsterbrädan nyttjas för att visa upp dina parfymer, eller kanske fina förvaringsaskar som kan innehåll allt ifrån tops och bomulls-pads till smycken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *